Sopron mindenképpen megér egy kirándulást, de ha a városnézést össze lehet kötni egy kis csokoládékóstolással, akkor pláne. Sopron bájos kisváros, azonban az évszázados építészeti és kulturális örökség valamint a remek borok mellett egy nagyon 21. századi cukrászdával és csokoládémanufaktúrával is rendelkezik. Gyerekkoromban úgy képzeltem, hogy Jane Jetson találkozott hasonló helyen barátnőivel, most meg én kóstoltam csokoládékat a gyönyörűen megkomponált enteriőrben. Bár a Harrer Chocolat nagyon modern, régi cukrászdinasztia áll mögötte. A Harrerek négy generáció óta készítik a legjobb alapanyagokból a legfinomabb édességeket, illetve a Soproni műhelyben a csokoládét is. A konyhára egy hatalmas üvegfalon át mindenki benézhet. Akkor is, ha éppen dolgoznak a cukrászok, és akkor is, ha éppen alszik a habverő. Amikor én odaértem, már nem volt nyüzsgés a tepsik körül, de a csokoládékóstolásról nem késtem le.
Az első fogás után, ami egy (nagy) korty pezsgő volt trüffelgolyóval, jöttek az ét- és tejcsokoládék, a csokoládékülönlegességek, a csokifondu és a forró csokoládé. Legalább 40 féle csokoládét kóstoltam és nem untam rá. Nagyszerű élmény a kóstolás, amely során végig lehet követni a kakaóbab útját a csokoládéig, majd utána a csokikülönlegességekig. A kóstolást érdemes kipróbálni vagy csokoládé rajongónak karácsonyra, szülinapra vagy álmos januári vasárnapra ajándékozni. (Csokoládékóstolás minden nap 10:00 és 14:00 órakor van, de nagyobb társaságnak egyeztetés után külön időpontban is szerveznek.) Harrer Chocolat (Csokoládéműhely és Cukrászda) 9400 Sopron, Faller Jenő u. 4. Nyitva tartás: H-Szo: 7:30–19:30 / V: 9:00–19:30 harrercafe.com>> Csokoládé kóstolás>>