Sopron mindenképpen megér egy kirándulást, de ha a városnézést össze lehet kötni egy kis csokoládékóstolással, akkor pláne. Sopron bájos kisváros, azonban az évszázados építészeti és kulturális örökség valamint a remek borok mellett egy nagyon 21. századi cukrászdával és csokoládémanufaktúrával is rendelkezik. Gyerekkoromban úgy képzeltem, hogy Jane Jetson találkozott hasonló helyen barátnőivel, most meg én kóstoltam csokoládékat a gyönyörűen megkomponált enteriőrben. Bár a Harrer Chocolat nagyon modern, régi cukrászdinasztia áll mögötte. A Harrerek négy generáció óta készítik a legjobb alapanyagokból a legfinomabb édességeket, illetve a Soproni műhelyben a csokoládét is. A konyhára egy hatalmas üvegfalon át mindenki benézhet. Akkor is, ha éppen dolgoznak a cukrászok, és akkor is, ha éppen alszik a habverő. Amikor én odaértem, már nem volt nyüzsgés a tepsik körül, de a csokoládékóstolásról nem késtem le.

Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Sütemények - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Pralinék - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Mindenféle csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Még több csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Az üvegfal mögött egy működő csokoládé- és cukrászműhely. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Régi csokoládéformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Régi csokiformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Egy korty pezsgő trüffelgolyóval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Csokoládé Matchaval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

A Tonkababos csokoládé mellett a málnás örök és megunhatatlan kedvenc. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)