Tojást csak pár nap múlva festünk, de a húsvéti répákat már most elkészítettük. Frissek, tavasziak és édesek. Filléres, ám látványos ötlet.

Egy csokor friss (papír)répa. Zsengén tavaszi, édességgel töltött. (Ötlet és fotó: Myreille)

Olyan papírt kerestem a répákhoz, amelyeket könnyű feltekerni, de azért tartásuk is van, elbírják a “tölteléket”. A gyűrött papír – van ennél hivatalosabb neve is? – tökéletes választásnak bizonyult. (Ötlet és fotó: Myreille)

A narancssárga papírból háromszöget vágtam, majd feltekertem, mint egy tölcsért. Nem kellet mérni a háromszögeket a papír sarkát az ív felénél végigfutó hajtásélhez igazítottam és meg is volt két háromszög, csak vágni kellett és tölcsért csavarni. A tölcsér alsó végét picit beragasztóztam, majd össze is pödörtem. Megtöltöttem édességgel – egyesével csomagolt cukorka és csoki került bele – majd a felső végét is összecsavartam. A zöld papírból 30 centi hosszú és 20 centi magas csíkot vágtam és bevagdaltam a háromnegyedéig. Ezután ráragasztottam és rácsavartam a répára a zöldet. (Ötlet és fotó: Myreille)

Sötétebb és világosabb narancssárgából is csináltam répákat. (Ötlet és fotó: Myreille)

A papírrépák húsvéti dekorációnak és ajándéknak is tökéletesek, különlegesek. A fiaim azonnal kosárba rakták és izgatottan várják a húsvéti nyulat… (Ötlet és fotó: Myreille)