Már amikor elvetettem a borsót a zöldborsócsírához ezt az ételt tervezgettem. Éppen olyan finom lett, amilyennek a fejemben megszületett!
Zöldborsócsíra frittata Ras-el-Hanout fűszerrel
Hozzávalók: nagy csokor zöldborsócsíra 3 tojás só késhegynyi Ras-el-Hanout fűszerkeverék olaj
A zöldborsócsírát nem kell sokáig párolni, sőt az volt a célom, hogy minél nyersebben jelenjen meg a frittatában, ezért először felütöttem a tojásokat, felvertem, sóztam és belekevertem a Ras-el-Hanout fűszerkeveréket.
Ezután serpenyőben kevés olajat hevítettem. Rádobtam a megmosott, lecsepegtetett zöldborsócsírát, majd ráöntöttem a tojást. Rázogatva 5 percig sütöttem az egyik oldalát, majd egy tányér segítségével megfordítottam a frittatát a serpenyőben és ezt az oldalát is 3 percig sütöttem.
A családom nem eszik ilyen furcsa ételeket, így más “szakvéleményt” nem tudok csatolni az enyém mellé. Nekem nagyon ízlett a friss, zöldborsós íz az enyhén fűszeres tojással. A zöldborsócsíra nem esett szét a sütés közben
Így nevelj otthon zöldborsócsírát!
Gyerekkoromban imádtam a zsenge zöldborsót, így adtam egy esélyt a zöldborsócsírának (zöldborsóhajtásnak) is. Az egyik legjobb döntésem volt!