Életem három pasija nem lelkesedik ezért az ételért, de én nagyon szeretem, fűszeres, vastag és hús helyett is tökéletes.
Hozzávalók: 1 közepes zellergumó 2 teáskanál tandoori (tandori) masala csipet só 1 teáskanál olíva olaj A zellergumót megpucolom, 1 centis szeletekre vágom, majd 1×1 centis hasábokra. A zellerhasábokat meglocsolom az olíva olajjal, megszórom a sóval és a tandoori masalával és összekeverem hogy mindenhol befedje a zöldségeket befedje a fűszerkeverék. Tepsibe sütőpapírt teszek és rásorakoztatom a zellerhasábokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd átforgatom és további 15 percig sütöm. Ha szépen megpirult, akkor ellenőrzöm, hogy megpuhult-e, és ha igen, akkor kész. Tippek: – a zellert nem kell előfőzni, átsül, megpuhul – legutóbb burgonyapüré és fasírt volt a tandoori masala fűszerkéregben sült zeller mellé – lilahagymát is szoktam a zeller mellé tenni. Ugyanúgy fűszerezem és sütöm, mint a zellerhasábokat. – ha hatalmas zellert veszek, akkor a felét csinálom meg, a másik felét megpucolom, cikkekre vágom és lefagyasztom, később húslevesbe főzök egy-egy cikket, vagy pár nappal később felteszem 2 szem krumplival és kevés sóval, puhára főzöm átturmixolom és felöntöm 1-1,5 tejszínnel, összeforralom és kész is a zellerkrémleves – a zellergumó nagyon hálás zöldség, mert olcsó és ízletes, de talán az is igaz, hogy szokni kell jellegzetes ízét, gyerekként én se szerettem, most meg rajongok érte. A gyerekeim és a férjem nem szereti, így magamnak szoktam sütni, főzni. Mondjuk, krémlevesnek ők is megeszik…