Életem három pasija nem lelkesedik ezért az ételért, de én nagyon szeretem, fűszeres, vastag és hús helyett is tökéletes.
Zellergumó tandoori masala kéregben (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
1 közepes zellergumó
2 teáskanál tandoori (tandori) masala
csipet só
1 teáskanál olíva olaj
A zellergumót megpucolom, 1 centis szeletekre vágom, majd 1×1 centis hasábokra.
A zellerhasábokat meglocsolom az olíva olajjal, megszórom a sóval és a tandoori masalával és összekeverem hogy mindenhol befedje a zöldségeket befedje a fűszerkeverék.
Tepsibe sütőpapírt teszek és rásorakoztatom a zellerhasábokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd átforgatom és további 15 percig sütöm.
Ha szépen megpirult, akkor ellenőrzöm, hogy megpuhult-e, és ha igen, akkor kész.
Tandori masala fűszerkeverékkel sütött zellergumó (Fotó: Myreille)
Zellerhasábok tandoori (tandori) masala fűszerkéregben (Fotó: Myreille)
Tippek:– a zellert nem kell előfőzni, átsül, megpuhul– legutóbb burgonyapüré és fasírt volt a tandoori masala fűszerkéregben sült zeller mellé– lilahagymát is szoktam a zeller mellé tenni. Ugyanúgy fűszerezem és sütöm, mint a zellerhasábokat.– ha hatalmas zellert veszek, akkor a felét csinálom meg, a másik felét megpucolom, cikkekre vágom és lefagyasztom, később húslevesbe főzök egy-egy cikket, vagy pár nappal később felteszem 2 szem krumplival és kevés sóval, puhára főzöm átturmixolom és felöntöm 1-1,5 tejszínnel, összeforralom és kész is a zellerkrémleves– a zellergumó nagyon hálás zöldség, mert olcsó és ízletes, de talán az is igaz, hogy szokni kell jellegzetes ízét, gyerekként én se szerettem, most meg rajongok érte. A gyerekeim és a férjem nem szereti, így magamnak szoktam sütni, főzni. Mondjuk, krémlevesnek ők is megeszik…