Ebben a sütiben az a jó, hogy 10 perc alatt összeállítható és csupa olyan dolog kell hozzá, ami általában van a kamrapolcon. Liszt, zabpehely, cukor, vaj, valamilyen fűszer és valamilyen lekvár. Ennyi kell ehhez a ropogós sütihez. Én most éppen azzal a fél üveg szilvalekvárral készítettem, ami a befőzésből megmaradt. (Mert fél üveg lekvárt nem teszek a kamrapolcra.) De készíthető sárgabarack, málna, eper lekvárral is és nem csak nyáron, hanem egész évben.
Hozzávalók: 15 dkg liszt 10 dkg zabpehely (apró szemű) 15 dkg nádcukor 1/4 teáskanál őrölt fahéj 15 dkg vaj 4-5 evőkanál lekvár A lisztet, zabpelyhet, a nádcukort és az őrölt fahéjat összekeverem, beleteszem a kockára vágott vajat és morzsás tésztává morzsolgatom. Egy 30 x 20 centis tepsit kibélelek sütőpapírral és a tészta felét a tepsi aljába nyomogatom. Megkenem lekvárral, majd rászórom a maradék morzsás tésztát és óvatosan megnyomkodom. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje picit megpirul. Forrón felkockázom, majd sütőpapírban vagy fém dobozban tárolom. Tea és kávé mellé egyszerűen isteni. Bármilyen lekvárral el lehet készíteni. Én kedvelem savanykás lekvárral és fahéjat csak a szilvalekvárosba teszek, egyébként sima tésztát készítek.