Tele a net céklás hummusz receptekkel, de én másra vágytam: céklahummuszra, amiben nem csak mutatóban van cékla és az íze ugyanolyan lenyűgöző, mint a színe.
Csak 5 hozzávaló
3 db cékla 1 kis fej lilahagyma 6 dkg dió 6 dkg feta tengeri só
A céklákat megpucoltam, felkockáztam és jénaiba pakoltam a megpucolt és negyedbe vágott lilahagymával. Öntöttem alá fél deci vizet és 180 fokos sütőben (légkeverés, alsó-felső sütés) 70 percig sütöttem.
Amikor a cékla és a hagyma langyosra hűlt, minden hozzávalót a robotgépbe pakoltam, és addig mixeltem, amíg homogén állagú, vastag krémmé vált. Utána kikanalaztam és befaltam. Nekem annyira ízlett, hogy még az emlékére is összefut a nyál a számban, de életem férfijai meg se kóstolták. (Nem tudják, mit vesztettek és legalább több maradt nekem!) Valami ropogósat kívántam hozzá, így tortilla chips-szel volt tökéletes ebéd.