term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:61633
category_3 #e62e2e

Villámgyors csokis epertorta (és elmondom a vaníliás változatot is)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Villámgyors csokis epertorta (és elmondom a vaníliás változatot is)

Myreille - Publikálva:

Idén egy hajszálnyival jobban szeretem a vaníliás epertortát, mint a csokisat, de életem pasijai (mind a három) a csokis változatot tartja finomabbnak. A két recept tulajdonképpen ugyanaz.

Villámgyors csokis epertorta/Fotó: Myreille

Villámgyors csokis epertorta/Fotó: Myreille

Gyerekkoromban anyukám sütött hasonló, gyors tortákat. Amiket kitettünk a konyhaasztal közepére, az asztalt körbeültük, felvágtuk a tortát, amiről kicsit lefolyt a krém és kiskanállal tettük a leesett epreket a tortaszeletekre, de pillanatok alatt elfogyott és mindig hihetetlenül finom volt. A gyors tortákat megtartottam. Eperszezonban készítem csokisan és vaníliásan.

A csokis változat: 

A csokis piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor 1/2 csomag sütőpor vaj csipet só

A három tojást (nem kell szétválasztani) csipet sóval és a 6 evőkanál cukorral robotgépben kemény habbá verem, belekeverem a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, és a tésztát kivajazott (26 cm átmérőjű) formába öntöm. 180 ℃-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt – tűpróbáig – készre sütöm. Hagyom kihűlni.

A csokis krém

Hozzávalók: 1 csomag csokoládépuding por 3 dl tej 3 evőkanál cukor 1/2 evőkanál kakaópor 2 dl tejszín

Amíg robotgép dolgozik, a csokipuding port összekeverem, a cukorral és a kakaóporral, majd a tejjel, és felforralom, felfőzöm. Hagyom kihűlni, néha átkeverem habverővel.

2 dl tejszínt kemény habbá verek.

Elektromos habverővel alaposan átkeverem a kihűlt pudingot, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.

A 3. réteg

20-25 dkg (kerti) epret megmosok, lecsumázok, a nagyobbakat félbe vágom.

Végül összerakom a tortát: a piskóta tetejét megkenem a krémmel, majd ráhalmozom az epret. Azonnal lehet enni!

Villámgyors csokis epertorta/Fotó: Myreille

Villámgyors csokis epertorta/Fotó: Myreille

A vaníliás változat:

A piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt 1/2 csomag sütőpor vaj csipet só

A három tojást (nem kell szétválasztani) csipet sóval és a 6 evőkanál cukorral robotgépben kemény habbá verem, belekeverem a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát kivajazott (26 cm átmérőjű) formába öntöm. 180 ℃-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt – tűpróbáig – készre sütöm. Hagyom kihűlni.

A vaníliás krém

Hozzávalók: 1 csomag vaníliapuding por 3 dl tej 3 evőkanál cukor 2 dl tejszín

Amíg robotgép dolgozik, a vaníliapuding port összekeverem a cukorral, majd a tejjel, és felforralom, felfőzöm. Hagyom kihűlni, néha átkeverem habverővel.

2 dl tejszínt kemény habbá verek.

Elektromos habverővel alaposan átkeverem a kihűlt pudingot, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot.

A 3. réteg

20-25 dkg (kerti) epret megmosok, lecsumázok, a nagyobbakat félbe vágom.

Végül összerakom a tortát: a piskóta tetejét megkenem a krémmel, majd ráhalmozom az epret. Azonnal lehet enni.

Összegzés
recipe image
Recept
Villámgyors csokis epertorta (és elmondom a vaníliás változatot is)
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra