A legjobb, ami a maradék kenyérrel történhet: kenyérpuding vagy más néven kenyérfelfújt. Alaprecept és variációk.
Alaprecept: kb. 6 szelet kenyér 2 tojás 2 ek. olvasztott vaj (margarin) fél liter tej 8-10 dkg cukor vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg mazsola A tűzálló tálat ki kell vajazni. A kenyeret darabokra kell törni és meg kell locsolni az olvasztott vajjal, majd meg kell szórni a mazsolával. A többi hozzávalót (tej, tojás, cukor, fűszerek) össze kell keverni, rá kell önteni a kenyérre és jól bele kell nyomkodni a kenyérdarabokat a tejes-tojásos keverékbe. 170-180 fokon kb. 45 perc alatt meg kell sütni. Fontos, hogy mindenhol átsüljön! Variációk: – Készülhet fonott kalácsból vagy kifliből is. – Nem feltétlenül kell olvasztani a vajat, a kenyérszeleteket meg is lehet kenni vékonyan vajjal, sőt még vékonyan lekvárral is. pl. narancslekvárral. – A fűszerek tetszés szerint kombinálhatóak. Fahéj és szegfűszeg helyett mehet bele egy kis gyömbér is vagy reszelt narancshéj, illetve citromhéj. – A mazsola bármikor lecserélhető szárított vörösáfonyára, de meggyel is remek. – A csokis változat, amikor csokidarabok és holland kakaó kerül bele, egyszerűen isteni. – A tej egy része lecserélhető tejszínre, akkor még gazdagabb a kenyérpuding.