A Pavlova torta málnával a kedvenc desszertem. Ez a vegán és gluténmentes Pavlova éppen olyan finom, mint amilyen gyönyörű.
Idén 2-3 korábban érik a málna, mint szokott. Általában a szülinapomra szokott néhány szem beérni, most pedig roskadoznak a bokrok.
Idén alapvetően nyers vegán, gluténmentes étrendre váltotta egészségügyi okokból.
Idén júniusban vegán-gluténmentes Pavlova tortácskákat sütök, de nemcsak én szeretem, hanem az egész családom.
Mivel a Pavlova tortácskák rengeteg cukorral készülnek, így krémet már nem csinálok hozzájuk, a málnával tökéletesek.
Vegán és Gluténmentes Pavlova torta málnával
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsókonzerv leve (aquafaba) 200 g kristálycukor friss málna
Elkészítés:
- A sütőt 135 fokra előmelegítem. (Csak alsó, felső sütés, légkeverés nélkül.
- A csicseriborsót leszűröm. (A csicseriborsót félreteszem, ebben a receptben nincs rá szükség, de egy jó tahinis-chilis hummus nálam bármikor jöhet.)
- A csicseriborsó levet magas fokozaton habbá verem, majd kananként, lassan hozzáadom a cukrot.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és a hat halomban kiadagolom a habot.
- Sütőbe teszem és 1,5 óráig sütöm, szárítom. Félidőben megfordítom, hogy a korábban ajtó felé lévő Pavlova tortácskák a sütő belső felére kerüljenek.
- Ha kihűlt sok-sok málnával tálalom.
Megjegyzés: A sütés hőfoka és ideje sütőérzékeny. Nekem a 3. alkalomra sikerült tökéletesre sütnöm. Igen, van két módszerem: 150 fok és légkeverés, amely nem működik az én sütőmmel.