Krémes finom és nincs benne se liszt, se tejszín. Így lesz tökéletes a spenót(főzelék).
Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót
Hozzávalók:
1 vöröshagyma (apróra vágva) 70-80 g kesudió kb. 500 g spenót (friss vagy fagyasztott) 2-3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) napraforgó- vagy repceolaj só
Kevés olajon a vöröshagymát, a fokhagymát és a kesudiót megdinsztelem. Addig főzöm, pirítom, amíg kicsit megbarnul.
Felöntöm nagyjából 2 dl vízzel, lefedem és 10-12 percig főzöm.
Hozzáadom a spenótot és meg is sózom. 3-4 percig főzöm, amíg a spenót összeesik.
Botmixerrel pürésítem és lehet is enni.
Szerintem önmagában is nagyszerű, de igen jól passzol hozzá a főtt rizs vagy a torilla chips is.
Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő