A quinoa salátával nem lehet hibázni, ahogy az alma-zeller párosítással sem. A quinoa gyorsan elkészíthető és passzolnak hozzá a friss fűszernövények.
Tavasszal rájöttem, hogy addig tévedésben éltem, és én igenis szeretem a quinoa salátát, sőt az almás-zelleresért quinoa salátáért egyenesen rajongok. Most viszont itt az ősz. Nincs már friss koriander a kertben, de érik az alma, a szárzeller és kaszálni lehet a snidlinget. Tehát minden adott egy őszi alma-zeller quinoa salátához.
Quinoa saláta almával, szárszellerrel, chilivel és snidlinggel
Hozzávalók:
100 g quinoa 2 zsenge szál szárzeller 1 nagy csokor snidling 2 db (Idared) alma 1 evőkanál dió olaj 1 evőkanál méz 1 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál gránátalma melasz nagy csipet chilipehely nagy csipet só
Quinoa elkészítése
A quinoát kimérem, majd forró vízben átmosom. Forrásban lévő vízben 9 percig főzöm. Amikor szétnyíltak a quinoa szemek, leszűröm, hideg vízzel átmosom, majd a szűrőben hagyom leszáradni. Így nekem se a fehér, se a háromszínű quinoa nem lesz keserű.
Quinoa saláta elkészítése
Az olajat összekeverem a mézzel, a balzsamecettel, a gránátalma melasszal, a chilipehellyel és a sóval.
A snidlinget összevágom, a szárzellert felkarikázom és a levelét is összeaprítom.
A snidlinget és a szárzellert is az olajos keverékhez öntöm, összekeverem, majd a quinoát is hozzákeverem.
Az almát apró kockára vágom és a salátához keverem. És kész! Lehet enni!