A tandoori masala az egyik kedvenc indiai fűszerkeverékem. Elképesztően finom, tartalmas és pikáns ízt ad a pirított cukkininak.
Pirított cukkini tandoori masalával
2 személyre
Hozzávalók:
1 fej lila hagyma (vékony cikkekre vágva) 2 kisebb cukkini (negyed cikkekre vágva) 1 teáskanál tandoori masala 1 teáskanál napraforgó- vagy repceolaj 2 újhagyma
Egy közepes serpenyőben felhevítem az olajat. Beleteszem a lila hagymát és 1-2 percig sütöm.
Beleteszem a cukkinit és 3-4 percig sütöm.
Hozzáadom a tandoori masala fűszerkeveréket, alaposan elkeverem és még így is sütöm 1-2 percig sütöm.
Először a főtt rizst tálalom ki, majd ráteszem a tandoori fűszerrel sütött cukkinit-hagymát, majd megszórom felaprított újhagymával.
Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Pirított cukkini tandoori masalával
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő