term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:65983
category_90

Vegán és Gluténmentes: Fűszeres beluga lencse

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán és Gluténmentes: Fűszeres beluga lencse

Myreille - Publikálva:

A fekete kardamon, a fahéj, az indiai babér és a paradicsom új dimenziókat nyit a krémes, fűszeres lencsének.

A fokhagyma-gyömbér alap általában karakteres ízt ad a vöröslencsének, amit imádok, szó se róla, most viszont sötétebb, mélyebb ízekre vágytam.

Vegán és Gluténmentes: Fűszeres beluga lencse sült paprikával és fokhagymával  

Hozzávalók:

250 g beluga lencse (fekete lencse, nem kell beáztatni) 3 db fekete kardamom 1 közepes fahéjrúd 3 db indiai babérlevél csipet tört chili 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék 1 evőkanál paradicsompüré 1 piros kaliforniai paprika (vagy 1,5 Kápia paprika) 6-8 gerezd fokhagyma napraforgóolaj

Elkészítés:

1 teáskanálnyi olajat hevítek és megpirítom benne a kardamomt (nem kell széttörni), a fahéjat és az indiai babérlevelet és a chilit. Hozzáadok 1 teáskanál garam masala fűszerkeveréket és a chilit. Kevergetem és azt is hagyom megpirulni.

Felöntöm nagyjából 7 dl vízzel és beleteszem a lencsét. Megsózom. Felforralom és főzöm 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.

Hozzáadok még egy teáskanál garam masala fűszerkeveréket, a paradicsompürét, valamint egy kis vizet, ha szükséges. Főzöm még 10 percig, amíg elkészítem a tetejére a fokhagymás paprika.

A paprikát feldarabolom és kevés olajon megsütöm. Ha itt-ott kicsit megkapja a hő, az se gond. Hozzáadom a felaprított fokhagymát és kevergetve még nagyjából 1 percig sütöm.

Tányérba szedem a lencsét a tetejére a fokhagymás-paprikát halmozom.

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán és Gluténmentes: Fűszeres beluga lencse sült paprikával és fokhagymával
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra