Egyszerű kevert süti, amelyet a nyári gyümölcsök tesznek különlegessé. Most nektarinnal és mazsolával készült, de kerülhet rá meggy, sárgabarack, szilva de akár alma is.
Hozzávalók: 25 dkg margarin 20 dkg+2 evőkanál cukor 3 tojás 25 dkg liszt 1/4 teáskanál szódabikarbóna 1 citrom héja 2 dl joghurt kb. 1 dl tej 3-4 nektarin 2-3 evőkanál mazsola 1/4 teáskanál fahéj A tojást habosra keverem a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleteszem az olvasztott margarint és a joghurtot. Simára keverem, majd mehet bele a tojás, elkeverem, majd mehet a liszt és a tej, és jön az újabb keverés, de már nem kell simára keverni, inkább rusztikus legyen, mint a brownie tésztája. Akkor jó és akkor lesz könnyű, ha a tészta sűrűsége olyan, mint a piskótatészta. Sütőpapírral bélelt 30×40-es tepsibe teszem, majd a tetejére nektarint szeletelek, mazsolát szórok, majd a 2 evőkanál cukort elkeverem a fahéjjal és azt is a süti tetejére szórom. 30-40 perc alatt, tűpróbáig sütöm és a széle kicsit megpirul. A mazsola és a fahéjas cukor elméletben elhagyható, viszont attól “mezítlábas” lesz a vasárnapi süti. Mindenképpen kell valami ropogós, meglepő a tetejére. Cukor helyett lehet szeletelt mandula, darabolt dió vagy mogyoró, mazsola helyett pedig mindenféle aszalt vagy kandírozott gyümölcs. Illetve a “feltéteket” kedvem és a kamrapolc készletei szerint szoktam variálni. Feliratozás moksha.hu hírlevélre!