Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával
Myreille - Publikálva:
Egyszerű kevert süti, amelyet a nyári gyümölcsök tesznek különlegessé. Most nektarinnal és mazsolával készült, de kerülhet rá meggy, sárgabarack, szilva de akár alma is.
Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával/Fotó: Myreille
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg+2 evőkanál cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom héja
2 dl joghurt
kb. 1 dl tej
3-4 nektarin
2-3 evőkanál mazsola
1/4 teáskanál fahéj
A tojást habosra keverem a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleteszem az olvasztott margarint és a joghurtot. Simára keverem, majd mehet bele a tojás, elkeverem, majd mehet a liszt és a tej, és jön az újabb keverés, de már nem kell simára keverni, inkább rusztikus legyen, mint a brownie tésztája. Akkor jó és akkor lesz könnyű, ha a tészta sűrűsége olyan, mint a piskótatészta.
Sütőpapírral bélelt 30×40-es tepsibe teszem, majd a tetejére nektarint szeletelek, mazsolát szórok, majd a 2 evőkanál cukort elkeverem a fahéjjal és azt is a süti tetejére szórom.
30-40 perc alatt, tűpróbáig sütöm és a széle kicsit megpirul.
A süti készülhet sárgabarackkal, fejtett meggyel, áfonyával és szilvával is. A süti tetejére kerülhet a mazsolán kívül vagy helyett szeletelt mandula, durvára vágott dió, mogyoró./Fotó: Myreille
A mazsola és a fahéjas cukor elméletben elhagyható, viszont attól “mezítlábas” lesz a vasárnapi süti. Mindenképpen kell valami ropogós, meglepő a tetejére. Cukor helyett lehet szeletelt mandula, darabolt dió vagy mogyoró, mazsola helyett pedig mindenféle aszalt vagy kandírozott gyümölcs. Illetve a “feltéteket” kedvem és a kamrapolc készletei szerint szoktam variálni.
Feliratozás moksha.hu hírlevélre!