3 szikkadt zsemle és egy esős-hideg novemberi vasárnap, az eredmény pedig egy nagyon vaníliás és nagyon mazsolás kenyérpuding.
A kenyérpuding tökéletes megoldás arra, hogy a maradék szikkadt kenyér (zsemle, kifli, kalács vagy kuglóf) ne a szemétbe végezze, hanem átlényegüljön nagyon finom desszerté vagy uzsonnává. Hozzávalók: 3 zsemle 3 tojás 7 dl tej 5 evőkanál házi vaníliás cukor (vagy 4 evőkanál cukor és 20 g vaníliás cukor) 1 marék mazsola margarin A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd elkeverem a tejjel. A zsemléket felkockázom, belekeverem a tojásos-tejes keverékbe, majd beleszórom a mazsolát és összekeverem. Tűzálló tálat kikenek margarinnal, beleöntöm a masszát. Nem lesz olyan, mint egy kevert tészta, több a leve, mint amit a zsemle felvesz, de elterítem úgy, hogy mindenhol legyen zsemle is és tojásos-tejes lé is. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütöm. Ezalatt az idő alatt a kenyérpuding átsül, de remegős lesz.