Régi kedvencemet, a Papagáj tortát most vaníliás-kakaós változatban sütöttem meg, és még mindig ez a legfinomabb kevert tészta.
Vaníliás-kakaós süti
Hozzávalók: 30 dkg vaj 30 dkg cukor 4 tojás 2,5 dl tejföl+0,5 dl tejföl 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál házi vanília vagy egy csomag vaníliás cukor 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A vajat habosra keverem a cukorral és a tojással, majd belekeverem a 4 tojást és a tejfölt. Végül a liszt és a sütőpor megy a masszába.
A masszát elfelezem. Az egyik felébe belekeverem a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport és a tejfölt.
Kanalanként felváltva adagolom egy kivajazott, 20×30 centis sütőformába. Egy fakanál nyelével pár mozdulattal márványosra keverem a két masszát.
180 ℃ fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) 40 percig, tűpróbáig sütöm.
Színes falatok akár egy hadseregnek is: Papagáj torta
Nem tipikus teasütemény, de jól illik a kávé mellé, ráadásul színes foltjaival és ízkavalkádjával igazán izgalmas kreáció. Nem igazi torta.