Imádjuk a pörköltet, de néha kell valami könnyű, kicsit se szokványos, fűszeres-szószos étel is. A halványító zeller és a csirkemell jó kiindulás.
Hozzávalók: 60-70 dkg csirkemell 5-6 szál zellerszár (halványító zeller) 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tk őrölt gyömbér vagy egy diónyi friss 1 evőkanál dijoni mustár 1 evőkanál virágméz 1 dl tejszín só, bors olíva olaj A csirkemellet felkockázom. A vöröshagymát, a zellerszárat, a fokhagymát aprítógépben péppé mixelem. 1 evőkanál olíva olajon 4-5 percig párolom a hagymás-zelleres keveréket. Megszórom őrölt gyömbérrel, átkeverem és beleteszem a csirkehúst és fehéredésig kevergetem. Felöntöm 1-1,5 dl vízzel és 15-20 percig fedő alatt főzöm, amíg jól átfő a csirkehús. Beleteszem a mustárt és a mézet, összekeverem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és kész. Nálunk rizs a körete.