Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell
5-6 szál zellerszár (halványító zeller)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt gyömbér vagy egy diónyi friss
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál virágméz
1 dl tejszín
só, bors
olíva olaj
A csirkemellet felkockázom. A vöröshagymát, a zellerszárat, a fokhagymát aprítógépben péppé mixelem.
1 evőkanál olíva olajon 4-5 percig párolom a hagymás-zelleres keveréket. Megszórom őrölt gyömbérrel, átkeverem és beleteszem a csirkehúst és fehéredésig kevergetem.
Felöntöm 1-1,5 dl vízzel és 15-20 percig fedő alatt főzöm, amíg jól átfő a csirkehús.
Beleteszem a mustárt és a mézet, összekeverem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és kész.
Nálunk rizs a körete.