A pogácsa alaprecept a nagymamámé, én csak egy kicsit csavartam rajta, mert bolondulok a pikánsan csípős sósságokért. A chilis stangli óta tudom, hogy egyáltalán nem kell közvélemény-kutatást tartanom arról, hogy akarnak-e chilis pogácsát vagy sem, mert úgyse tudok eleget sütni.
Hozzávalók: 25 dkg margarin 3 evőkanál tejföl 35 dkg liszt 1+1 tojás tört chili csapott teáskanál só A puha margarint simára keverem a sóval, majd a tejföllel és az 1 tojással. Beleteszem a lisztet és összedolgozom. A kész tésztát zacskóba teszem, légmentesen lezárom és legalább 12 órát állni hagyom, de állhat egy napot is, a nagymamám azt mondta, hogy attól csak jobb lesz. A tésztát ujjnyi vastagon kinyújtom, tetejét késsel kockásra vagdalom és pogácsákat szaggatok. A legjobb az apró pogácsa, de nekem nincs egyszerű kör alakú szaggatóm, így a legkisebb átmérőjű poharat használtam. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Felütöm a második tojást, felverem és megkenem a pogácsák tetejét, majd finoman megszórom tört chilivel. 190 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel, két tepsis “üzemmódban” 30 percig sütöttem, hogy szép piros legyen a pogácsák teteje. Iratkozz fel a hírlevélre most!