A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben szeretem. Idén nyáron a legújabb kedvencem a vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal.
Vajas padlizsánkrém recept
Hozzávalók: 2 nagy padlizsán 5 dkg vaj (vaj, nem margarin!) 1 fokhagyma só frissen őrölt fekete bors
A padlizsánt (hosszában) 1,5-2 cm-es vastag szeletekre vágom és sütőpapírral fedett tepsire pakolom úgy, hogy a széleknél is a vágott felek legyenek felfelé. A padlizsánt nem pucolom meg, én szeretem a padlizsánkrémben a héjdarabokat.
Picit megsózom a padlizsánszeleteket és 200 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeveréses) sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Még melegen forgókéses aprítóba pakolom a padlizsánt, a felkockázott hideg vajat, a megpucolt és feldarabolt fokhagymát és egy csipet sót. Az egészet krémesre darálom.
Végül megszórom frissen őrölt fekete borssal. Azonnal lehet enni, de hűtő hidegen is remek.
Pirított kenyérrel vagy tortilla chipssel egyszerűen tökéletes fogás.
A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem
A za’atar megváltoztatta az életem és én ezt kicsit se bánom. Ezzel a fűszerrel lesz tökéletes a padlizsánkrém is. Én rákattantam!