Spanyol tojáslepény. Gyors, olcsó, finom.
Hozzávalók: 2 közepes krumpli 3 szál újhagyma 3 tojás olíva olaj, só, bors, ajvár
A krumplit lereszeltem. A reszelő nagy lyukú oldalán. Teflonserpenyőben kevés olíva olajat melegítettem, rátettem a krumplit és amíg minden mással elkészültem sült. Először a megtisztított újhagymát karikáztam hozzá, kicsit kevergettem, és amikor a krumpli ígéretesen puha volt, egyenletesen elterítettem a serpenyő aljában és ráöntöttem a sóval, borssal elkevert tojást. Addig sütöttem, amíg a teteje is “megdermedt”, majd egy tányér és a férjem segítségével átfordítottam. (Ment volna egyedül is, de odaállt mellém szörnyülködni (“Tojásba krumplit?”) és ilyenkor mindig megremeg a kezem. Viszont amikor megkóstolta, azt mondta, legközelebb neki is csinálhatok.) A fiammal egy kis ajvárt ettünk hozzá, hogy színesebb és ízesebb legyen, de én chilis tejföllel is bármikor bevállalnám.
Gyerek + anya mennyiségek, szóval azokat mindenki az éhes szájak függvényében módosítsa, csak arra érdemes figyelni, hogy a serpenyő nehogy kicsi legyen!