A tökéletes túrófánk titka a hozzávalók megfelelő aránya. Ez a túrófánk könnyű, nagyon túrós és végtelenül gyorsan elkészíthető.
Túrófánk recept
Hozzávalók: 500 g zsírszegény rögös túró 2 evőkanál liszt 2 evőkanál cukor 1 tojás 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál zsemlemorzsa 1 dl olaj
Egy nagy tálba teszem a túrót, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukort, és a tojást. Összekever, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom.
A tésztából golyókat formázok (9 darabot), majd kilapítom mindegyiket.
Megforgatom a zsemlemorzsában és forró olajban kisütöm. Az olaj ne legyen túl forró, közepes legyen alatta a hő és 2-2 perc sütéssel aranybarnára piruljon.
Ha van otthon mehet még a tésztába egy kis reszelt citromhéj, és aki akar, tehet bele egy csipet sót is.
A túrófánk önmagában is remek, de porcukros tejföllel (2 evőkanál tejföl + 1 teáskanál porcukor), vagy házi barac- vagy málnalevkárral még finomabb.