Dani 11 éves és ő süti a családban a legfinomabb csokis kekszet. A recept elronthatatlan, a végeredmény zseniális.
A recepthez használható csoki csepp (chocolate chip) is, de mi egyszerűen apró darabokra vágjuk a táblás csokit.
Tökéletes csokis keksz (elronthatatlan recept)
Hozzávalók 18 db csokis kekszhez:
165 g vaj 75 g cukor 75 g nádcukor 3 teáskanál vaníliás cukor 2 tojás 200 g liszt 1 csomag (15 g) sütőpor 100 g étcsoki (feldarabolva) 100 g fehér csoki (feldarabolva)
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit kibélelek sütőpapírral.
A nádcukrot, a cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal alaposan kikeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és simára keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az apróra darabolt csokikat. Jól elkeverjük.
9-9 evőkanálnyi halmot teszünk a tepsire.
12 percig sütünk egy-egy tepsi kekszet. A tészta elterül, így ennél többet nem érdemes egy tepsire pakolni.
Ui: A recept 200 g étcsokival is tökéletesen működik.