Földimogyoróvaj-csoki chip keksz óriási kalóriabomba, ám munka alig van vele. Péntek délután mindenképpen megérdemlem!
Földimogyoróvaj-csoki chip keksz recept
Hozzávalók: 250 g darabos földimogyoróvaj (peanut butter) 200 g cukor 1 tojás 50 g étcsoki chip
A sütőt 180 ℃-ra előmelegítem. Alsó-felső sütés, légkeverés.
A puha földimogyorókrémet simára keverem a puha vajjal és a tojással. 1 teáskanálnyit félreteszek a csoki chips-ből, a többit a mogyorókrémes masszához keverem. 18 részre adagolom a tésztát, amiből lapos kekszeket formázok.
2 tepsit kibélelek sütőpapírral és ráteszek 9-9 tésztakorongot. A sütik tetejét megszórom a félretett csoki chips-szel.
Egyszerre sütöm a két tepsit. Az alsónak (az én sütőmben 9 perc kellett) a felsőnek 10 perc.
A kekszek akkor jók, amikor kicsit megemelkednek és aranysárgák. Azaz kissé sületlennek tűnnek, de tovább sütni vétek, a barna szélek és aljak keserűvé válnak.
Házi készítésű mogyoróvaj mogyoródarabkákkal
Csupán földimogyoró és öt perc kell hozzá. A kedvencemet, a “crunchy” mogyoróvajat készítettem. Vigyázat, függőséget okoz! Gasztroajándéknak is remek.