A fiaim ízlése felettébb érdekes gourmand: nem szeretik a paprikás krumplit, de rajonganak a tenger gyümölcsei (frutti di mare) pizzáért.
Én: Mit szeretnétek vacsorázni?
Zsombi: Tenger gyümölcsei pizzát.
Dani: Olyat, amit a Rozsdás Rákollóban csinálnak és a múltkor ettük.
Tehát 2 szavazattal megint a tengeri herkentyűs pizza nyert és senkit se zavar, hogy két nappal ezelőtt is ez volt a vacsora. Mindegy 45 perc alatt elkészül!
Fiúk, ha már feléritek a sütőt, itt a kedvencetek, a tenger gyümölcsei pizza receptje!
Házi pizzatészta recept
Hozzávalók: 28 dkg liszt 1 nagy csipet só 1 teáskanál cukor 1 csomag szárított élesztő 1,8 dl víz Minden mehet a konyhai robotgép dagasztó karja alá. Először addig kell a géppel dagasztani, amíg összeáll. 5 perc pihenés, majd újra átgyúrom a géppel. Sütőpapíron elnyújtom és sütőtepsire teszem. 15 percet kelni hagyom.
Tengeri herkentyűs (frutti di mare) pizza
2/3 üveg piros pesto (Aldis) 1/2 csomag (kb. 180 g) tenger gyümölcsei (átmosva, jégborítástól megszabadítva) 6-7 dkg gouda saja
A tésztát megkenem a piros pestóval, rászórom az alaposan lecsepegtetett tengeri herkentyűket – a nagy tintahalkarikákat elfelezem, hogy mindenhova jusson a jóból -, majd megszórom sajttal.
Sütő kenyérsütő funkciója: hideg sütőbe teszem, legalulra és 270-ig fűtöm fel a sütőt. Így 14 perc alatt tökéletesre sül.