Gyorsan elkészül, finom és rengeteg petrezselyem kerül bele. Idén tavasszal ez a kedvenc levesem, de egész évre rendszeresíteni fogom. Hozzávalók: 50 dkg zellergumó 30 dkg krumpli 2,5 dl habtejszín só 4 csokor petrezselyem levesgyöngy A zellergumót és a krumplit megpucoltam. (Egy nagy zellergumóból és egy nagy krumpliból főztem a levest, de a pontosság kedvéért, visszamértem. 53 dkg volt a zeller és 31 dkg a krumpli, tehát a mennyiségek elé ki lehet tenni, hogy nagyjából.) A fazékban annyi vizet öntöttem a felkockázott zellerre és krumplira, hogy 2 ujjnyira ellepje. Picit megsóztam és puhára főztem. Mixerrel pépesítettem, beleöntöttem a tejszínt és felforraltam. Rengeteg petrezselymet vettem – így jár, aki négynapos ünnep előtt zárás után érkezik a piacra -, hogy virágcsokornak is beillett volna, ráadásul a négy csokrot egy csokor áráért kaptam. A petrezselymet megmostam, a vastagabb szárak nélkül aprítógépben összevágtam. A petrezselymet a levesbe öntöttem – igen, mindet -, de ezzel már nem főztem, csak elkevertem. A tányéron levesgyöngy került még bele.
Csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!