Nem tudok leszakadni a gomba-boróka párosról. A házi pizzán is tökéletesek együtt.
A történet egyszerű: nem volt itthon kenyér, gomba viszont igen. Abban biztos voltam, hogy a gombából megint borókás-gombát szeretnék enni, viszont kenyeret dagasztani nem volt se kedvem, se időm. Tehát pizzát sütöttem tejföllel, hagymával, gombával és természetesen apróra vágott borókával. (Ez nagyjából a teljes recept is, de leírom picit bővebben is.)
A házi pizza receptje
350 g liszt 1 csomag (7 g)szárított élesztő só cukor víz (kb. 1,9 dl, kicsivel a 2 dl-es vonal alá mérem a mérőpohárban)
Az összetevőkből tésztát gyúrok (minden pizzához, sőt kakaós csigához is ezt a receptet használom), majd kinyújtom. Hagyom egy kicsit pihenni, kelni.
A cucc
A szépen meghólyagosodott pizzát először megkenem tejföllel, megszórom felkarikázott vöröshagymával, rádobálom a gombát (kb. 10 dkg volt), picit megsózom, megszórom apróra vágott borókával (kb. 8.10 bogyó volt) és a végén durvára reszelt sajtot is teszek rá.
A sütő kenyérsütő funkcióján (270 C fokon) 15 perc alatt készre sütöm.