term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:35002
category_89

Tavaszi leves zöldségekkel és egy fej fokhagymával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tavaszi leves zöldségekkel és egy fej fokhagymával

Myreille - Publikálva:

Laktató leves hús nélkül, sok-sok zöldséggel, egyszerűen, csupa olyan hozzávalóval, ami általában van itthon. Minden nap meg tudnám enni.

tavaszileves01

Tavaszi leves zöldségekkel és fej fokhagymával (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (4 személyre): 5-6 szál közepes sárgarépa kb. 3 marék zöldborsó 1/4 kisebb zellergumó 3 szál halványító zeller 1 teáskanál kukoricaolaj fél csomag cérnametélt 1/2 Kápia paprika vagy 1/4 piros Kaliforniai paprika 1 fej fokhagyma 4-5 szem bors 1 piros chili kis csokor petrezselyem A zöldségeket megpucolom és kockákra vágom. Na jó, a sárgarépát negyed körcikkekre, a zellerszárat pedig szeletelem. Egy lábasban kicsit megmelegítem az olajat, majd beleteszem a sárgarépát, a zellereket és a zöldborsót, pár percig kevergetem, majd felöntöm annyi vízzel, amely 1-2 ujjnyira lepi el, megsózom, beleteszem a borsot és felforralom. Közben megpucolom az összes fokhagymagerezdet, kockára vágom az édes paprikákat és a levesbe teszem. (A fokhagymának nincs pontos időzítése, akkor szoktam elkezdeni pucolni, amikor a zöldségekre ráöntöm a vizet, mert úgy is ott kell állni mellette, amíg felforr, nehogy kifusson.) Lassú tűznél legalább 1 órát főzöm. Kifőzöm a cérnametéltet, apróra vágom a chilit és a petrezselymet.
tavaszileves03

Tavaszi leves zöldségekkel és fej fokhagymával (Fotó: Myreille)

A tányérban a leves sűrű a sok zöldséggel, főtt fokhagymával és tésztával, és annak, aki szereti, csípős a chilivel. Petrezselyemmel is csak a végén szórom meg. Tipp: A forró leves fenségességét és botrányosságát tovább szoktam növelni néhány apró darab kéksajttal.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra