term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:20934
category_3 #e62e2e

Házi bodzaszörp – Szájpadlásomon érzem a tavaszt

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Házi bodzaszörp – Szájpadlásomon érzem a tavaszt

Myreille - Publikálva:

A bodzaszörp lényege, hogy a virágokat cukros-citromos vízben áztatni kell. Mindenki annyira citromosra és édesre csinálja, ahogyan szereti. Az én ízlésemhez ez a recept áll a legközelebb, de mindenféle bodzaszörpöt szeretek, a mentásat is.

Bodzaszörp (Fotó: Myreille)

Bodzaszörp recept

Hozzávalók:

5 literes befőttesüveg 50-60 db bodzavirág (ha több, az nem baj) 2 bio citrom 1,5 kg cukor 3 dkg citromsav

Az 5 literes befőttesüveget háromnegyedéig töltöm a bodzavirágokkal úgy, hogy a virágokról a bogarakat távozásra kényszerítem és a vastagabb zöld szárakat levágom. A virágokat nem szoktam lemosni, mert akkor az értékes virágpor veszendőbe megy.

Olyan virágtányérokat kell gyűjteni, amelyek szépek, frissek, nem barnultak még meg.

1,5 kg cukrot, 2 felkarikázott citromot és 3 dkg citromsavat teszek a virágokhoz, majd felöntöm hideg vízzel az üveg szájáig. Letakarom gézlappal vagy papír konyhai törlővel, hogy szellőzni tudjon, majd 3 napig állni hagyom, néha (naponta egyszer-kétszer) megkeverem.

A 4. napon fogyasztható miután leszűrtem. Hűtőben nagyjából egy hétig áll el, amúgy fel kell forralni, tartósítani és száraz dunsztban kihűteni, akkor télre is marad egy kis nyár.

Összegzés
recipe image
Recept
Bodzaszörp recept
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra