A mélyhűtőből kerülnek elő a “nyári kincsek”. Ebből a málnás-tejszínes krémmel rétegzett babapiskótából sohasem tudok eleget készíteni.
A nyári álom télen, fagy(aszt)ott gyümölccsel is remek.
A legjobb sütés nélküli málnás süti: könnyű krémmel és málnával rétegzett babapiskóta
Hozzávalók: kb. 30 db babapiskóta (vastag fajta legyen, olyan, amelyik nem ázik el egy pillanat alatt) 40 dkg fagyasztott (gurulós) málna 2 nagy pohár tejföl (2 x 450 g) 4 dl tejszín 2 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 teáskanál vanília őrlemény 20 dkg porcukor
A tejfölt a tejszínnel, a cukorral és a vanília őrleménnyel (vagy a vaníliás cukorral) simára keverem.
Egy nagy tál aljára babapiskóta réteget teszek, meglocsolom a krémmel és megszórom fagyasztott málnával. A málnát nem kell kiolvasztani. Ezután megint jön egy babapiskóta réteg, majd egy tejfölös-tejszínes és végül a málna. Ezt addig folytatom, amíg a tál tetejére érek. A maradék tejfölös-tejszínes krémet összeturmixolom a maradék fagyasztott málnával és a legfelső málnaréteg tetejére csorgatom.
Folpack a tetejére és mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap lehet enni.
Tipp: A recept működik fagyasztott eperrel, szederrel, ribizlivel és áfonyával is. És persze friss gyümölccsel is.