15 perc elkészíteni, könnyű, nyári klasszikus. A krém alapja görög joghurt, a tetejére ribizliből és jostából főztem kocsonyás szószt.
Hozzávalók: 1 kg görög joghurt 10-10 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 3 csomag Expressz Zselatin fix 10 dkg piros ribizli 10 dkg josta (helyettesíthető fekete ribizlivel) fél csomag babapiskóta A ribizlit és a jostát megmosom, megtisztítom, leszemezem. 2-2 evőkanálnyit félreteszek, a többit 10 dkg cukorral felfőzöm és 10 percig, amíg jól besűrűsödik forralom. Akkor jó, ha a keverésnél látszik a lábas alja. A babapiskótákat egy 26 centi átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába teszem. A lehető legsűrűbben. (Ha keményebb fajta a babapiskóta, akkor tejben átforgatom.) A görög joghurtot kézi habverővel átkeverem, majd belekeverem az expressz zselatint, majd a 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrokat, majd a félretett ribizlit és jostát. A krémet a babapiskótákra öntöm, elsimítom, ráöntöm a ribizlis-jostás szószt, ami már langyosra hűlt, óvatosan letakarom és beteszem a hűtőbe 3 órára. A görög joghurt krémes, nem kell bele tejszín, mint általában a joghurtos tortákba. A ribizlis-jostás szósz pedig kocsonyás, de nem remegős, hanem lágy és ez igazán háziassá és rusztikussá teszi a tortát. Mentsd el a sütés nélküli joghurttortát a kedvenc receptjeid közé, mert más friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is elkészítheted.