Gyerekkorom óta szeretem a karfiolt, ám egy ideje a főtt változatot nem bírja a gyomrom. Ezért sütöm. Bár mindig így ettem volna.
Kissé pironkodva írom ezt a receptet, mert 5 perc munkát nehéz konyhaművészetnek nevezni, inkább lustaságnak tűnik, pedig a végeredmény az egyik legfinomabb étel. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezzel az étellel a napi kalóriákat is alacsonyan tudom tartani. (Bizony ez is szempont.)
Sült karfiol
A sült karfiol annyi előkészítést igényel, hogy megmosom, leveleit leszedem és virágjaira szedem. A nagyobb virágokat kettévágom, mert szeretem, amikor a vágott felük jól megsül. A karfiolvirágokat sütőpapírral bélelt tepsire pakolom. Vékonyan meglocsolom olíva olajjal, megszórom sóval és chili pehellyel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 40 percre.
Amint kiveszem a sütőből már eszem is. Egyszerűen fokhagymás-citromos-tahini krémbe mártogatom vagy csak úgy önmagában benyomom.
"Anya-fia nap" a budapesti Vasarely Múzeumban
A Vasarely Múzeum Budapest legérdekesebb és leginspirálóbb múzeuma. Felújítás után, újrarendezett állandó kiállítással nyílt meg. Elmentünk Zsombival és megnéztük!
Kapcsoldó cikkek:
Biztosan lehetne rizs a körete, de szerintem önmagában is tökéletes és teljes ebéd.