term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:50164
category_91

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche

Myreille - Publikálva:

A quiche mindig jó ötlet, de ez a spenótos-fetás-medvehagymás változat minden képzeletet felülmúl. Annyira finom, hogy az utolsó morzsánál már azt tervezgettem, mikor sütöm újra.

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche/Fotó: Myreille

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche/Fotó: Myreille

 

A quiche tészta

Hozzávalók: 20 dkg liszt 12,5 vaj (vagy margarin) 1 tojássárga 1/2 teáskanál só 0,5 dl hideg víz

A lisztet elmorzsolom a sóval és a vajjal. Majd a tojássárgájával és a hideg vízzel tésztává gyúrom. Sós omlós tészta lesz.

Nem kell agyongyúrni. Elég, ha összeáll.

Bár minden recept előír pihentetést, én nem szoktam. Hanem azonnal nyújtom és 26 centis tortaforma alját és oldalát kibélelem a tésztával. Most kicsit nagyobbra sikerült a nyújtás, így sütés előtt visszahajtogattam a töltelék tetejére.

Spenótos-fetás-medvehagymás töltelék

Hozzávalók: 1 tojásfehérje (ami kimaradt a tésztából) 2 tojás 2 dl tejszín 25 dkg spenótlevél (forrázva és lehűtve vagy kiolvasztva) 1 kiskanál sóban eltett medvehagyma (vagy egy 3-4 levél friss, apróra vágva és só) 10 dkg feta vagy krémfehér sajt

A tojásokat elkeverem a tejszínnel, a spenótlevéllel és a medvehagymával. Ráöntöm a tölteléket a tésztára és a tetejét megpakolom feldarabolt feta sajttal.

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche/Fotó: Myreille

Spenótos-fetás-medvehagymás quiche/Fotó: Myreille

A sütőt 180 fokra előmelegítem és a quiche-t 25 perc alatt készre sütöm.

Amíg fotóztam, langyosra sült és bár már amikor elképzeltem, miket teszek bele, tudtam, hogy finom lesz, de a valóság minden képzeletemet felülmúlta. Ez az egyik legjobb spenótos kaja és az egyik legjobb quiche, próbáljátok ki ti is és mondjátok el mennyire ízlett. (A piacon brummognak a friss medvehagymák!)

Összegzés
recipe image
Recept
Spenótos-fetás-medvehagymás quiche
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra