Egyszerű, gyors és finom. Alma- és málnalekvárral isteni kora tavaszi uzsonna. Hozzávalók: 3 tojás 250 g ricotta 3-4 evőkanál liszt negyed csomag sütőpor kevés tej kevés vaj 1 evőkanál cukor Igen, a cukor feltűnően kevés, de amikor valaminek megszórom a tetejét porcukorral és ráadásul lekvárral esszük, nem szoktam túlzásba vinni a cukrozást. A tojásokból, cukorral, liszttel, sütőporral, és némi tejjel sűrű palacsintatésztát keverek. Végül belekeverem a ricottát. Egy serpenyőt forróra hevítek – fontos, hogy a serpenyő igazán jó legyen -, majd kis darab vajat olvasztok benne. Beleöntöm a tésztát és hosszú percekig sütöm, egészen addig, amíg a széle teljesen, a közepe nagyjából megsül. Néha megrázogatom. Egy tányér segítségével átfordítom – itt akadt egy kis tésztaveszteség, aminek nem örülök, és a másik oldalát is megsütöm. Langyosan porcukrozom, szeletelem, mint a tortát, és lekvárt teszek mellé.