term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:56525
category_3 #e62e2e

Sárgabarackos pite mandulával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sárgabarackos pite mandulával

Myreille - Publikálva:

Elképzeltem a tökéletes sárgabarackos sütit: legyen könnyű a tésztája, legyen benne mandula, jó sok mandula és persze, jó sok sárgabarack is. (És persze, ne kelljen vele sokat vacakolni!)

Sárgabarack anyuék kertjében/Fotó: Myreille

Sárgabarack anyuék kertjében/Fotó: Myreille

Legalább fél éve őrizgetem az utolsó üveg mandulát, hogy a sárgabarack-szezonban sárgabarackos-mandulát sütit süssek. Tulajdonképpen fél éve vágyom erre a sütire és megérte a várokozás, mert éppen olyan finom lett, mint képzeltem.

Sárgabarackos pite mandulával (Egyszerű, gyors, finom)

Sárgabarackos pite mandulával (Egyszerű, gyors, finom)

Sárgabarackos-mandulás pite

Hozzávalók: 20 dkg vaj (vagy margarin) 4 tojás 15 dkg cukor 30 dkg liszt kb. 20 dkg durvára vágott mandula 1 dl szódavíz 1 csomag sütőpor 15 db (kemény) sárgabarack késhegynyi vaníliapor

Két megjegyzés a hozzávalókhoz:

  1. Nekem 23 dkg lett a mandula a pucolás után.
  2. Félérett sárgabarackokat kell a sütibe tenni, mert azok nem olyan lédúsak és nem áztatják szét a tésztát.
Sárgabarackos pite mandulával (Egyszerű, gyors, finom)

Sárgabarackos pite mandulával (Egyszerű, gyors, finom)

A vajat a cukorral simára keverem, majd belekeverem a tojásokat és a szódavizet. Ezután hozzáadom a lisztet, a mandula kétharmadát és a sütőport, és összekeverem. Nem kell simára dolgozni, csak olyan rusztikusan vegyüljön el minden.

A maradék mandulából 1 evőkanálnyit egy forró serpenyőben megpirítok.

Sütőpapírral bélelem a tepsit, és beleöntöm a masszát és elsimítom. A tetejére rászórom a maradék mandulát. Kivéve azt az egy evőkanálnyit, amit megpirítottam.

A mandulával szórt pite tetejére felezett sárgabarackokat ültetek (6 sorba, minden sorba 5 felezett sárgabarackot).

180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 45 percig sütöm.

A végén a süti tetejét megszórom a pirított mandulával.

Jegyzet: Legközelebb, ha megint saját mandulából készítem, akkor előtte az egészet érdemes megpirítani, hogy ropogósabb és aromásabb legyen. (Bár, így is elképesztően finom volt, de talán azzal még lehet rajta fokozni…)

Összegzés
recipe image
Recept
Sárgabarackos pite mandulával (Egyszerű, gyors, finom)
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra