A tejpite vagy calfoutis igazi nyári desszert: könnyű, egyszerű és nagyon gyümölcsös. Ha még nem próbáltad, a sárgabarack-szezonban ne hagyd ki. Nekem nem sütött a nagymamám tejpitét, először a clafoutis-val találkoztam, de akkor nagyon utáltam, mert magosan sütötték bele a cseresznyét. A sárgabarackos verziót viszont nyaranta legalább egyszer meg kell sütnöm. Hozzávalók 20 x30-as formához: 3 tojás 8 dkg házi vaníliás cukor (amikor a vaníliarúd átillatosítja a kristálycukrot) 12 dkg liszt 5 dl tej csipet só kb. 30 dkg sárgabarack (kemény, kicsit még éretlen sárgabarackkal lesz jó) 1 marék meggy (elhagyható) margarin fél kiskanál porcukor Beállítom a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre, légkeverésre és 42 percre. A tojásokat alaposan elkeverem a cukorral, majd belekeverem a csipet sót és a lisztet, végül a tejjel felhígítom a masszát. Igen, ez palacsintatészta nagyjából. A sütőformát vastagon kikenem margarinnal és a forma szélét telerakom negyedelt sárgabarackkal. A közepébe pedig kimagozom a meggyet szórok. Nem készítem ezeket elő, hanem pár perc alatt gyorsan megcsinálom. A masszát a gyümölcsökre öntöm és betolom a sütőbe 35 percre. Ha olyan gyors vagy, mint én, és ez egyáltalán nem lehetetlen, akkor a sütő éppen ennyit mutat és már elérte a szükséges hőfokot. Amikor kiveszem a közepe kicsit még remeg. Van aki úgy szereti, hogy teljesen átsül, de akkor én gumisnak érzem, szeretem ha van benne egy pudingos rész. Még akkor is, ha így nem lehet szépen szeletelni. Ha langyosra hűlt, megszórom porcukorra a tetejét. A savanykás sárgabarackoknak nagyon jót tesz. A szépen elrendezett sárgabarackok fel fognak úszni a massza tetejére, de éppen ez lesz benne a jó. Felül sárgabarack, alul meggy és mindezt körbeöleli egy rezgős-krémes sült puding.