A sütés nélküli sajttorta egyszerű, gyors és ellenállhatatlanul finom. Bármilyen gyümölccsel készíthető, de karamellszósszal is meglocsolható.
Sajttorta – Sütés nélkül
Hozzávalók: 250 g zabkeksz 80 g vaj 100 g porcukor 1 teáskanál vaníliakivonat 500 g mascarpone 200 ml (hab)tejszín friss gyümölcsök
A zabkekszet morzsára töröm. A vajat megolvasztom, majd összekeverem a kekszmorzsával.
Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára szórom a vajas kekszmorzsát és lenyomkodom.
Habverővel a mascarpone-t simára keverem a porcukorral, vaníliakivonattal és a habtejszínnel. (Nem, nem rontottam el, a tejszínt nem verem fel előtte, hanem folyékonyan keverem a mascarpone-hoz.)
A kekszmorzsára kanalazom a mascarpone-s krémet, elsimítom a tetejét és a tortát legalább 3 órára a hűtőbe teszem.
Szeletelés előtt a tortaforma oldala mentén végighúzok egy kést, leveszem a forma oldalát és a tortát megpakolom gyümölcsökkel. Nálunk éppen az áfonya és a szeder érett és még volt néhány szem málna is.