Bevált receptem van a köményes és a sajtos-chilis stanglihoz, most viszont rengeteg szezámmaggal sütöttem. – Finom lett? Nagyon!
Szezámmagos stangli recept
Hozzávalók: 25 dkg maragrin (persze lehet vaj is) 50 dkg liszt 10 dkg szezámmag 1 tojásfehérje 1 púpos teáskanál só 1 zacskó szárított élesztő 2 púpos evőkanál tejföl
A hozzávalókat keverőtálba teszem és a robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrom. Sokat segít, ha a margarin szobahőmérsékletű.
A tészát két részre osztom és külön-külön sütőpapíron vékonyra nyújtom. Szinte az egész sütőpapírt befedi a tészta. Áthúzom a sütőtepsire.
Tetejére: 1 tojás sárgája 2 evőkanál szezámmag
A tészta tetejét megkenem a tojás sárgájával, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat harmadolom. Megszórom szezámmaggal, majd a két tepsit egyszerre 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Mi úgy szeretjük, ha jól megsül és jó ropogós.
Tipp: Az összes stangli receptünket itt találod!