Hónapok óta kifogytunk a szezámmagból, most hogy ismét vettem, nagyüzemben pótoljuk vissza. Még a csokis kekszbe is kerül és így őrült jó!
Hozzávalók: 25 dkg margarin 12 dkg kristálycukor 1 evőkanál méz 5 evőkanál szezámmag 25 dkg liszt 1/4 teáskanál szódabikarbóna 15 dkg csokichips A vajat habosra keverem a cukorral és a mézzel. Majd alaposan összekeverem a szezámmaggal és sütésálló csokiships-szel, végül hozzá keverem a szódabikarbónával elkevert lisztet. Nehezen, de még mindig keverhető a massza. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsire teszem és laposra nyomkodom. 180 fokos (alsó, felső, légkeveréses) sütéssel 14 perc alatt készre sütöm. Érdemes alaposan megsütni, a széle már sötétedhet erősen, mert akkor lesz ropogós és remekül kijön a szezámmag íze. Ha aranybarna, akkor puha marad kihűlés után is.