Bár nem tartják sokra, én szeretem az angol konyhát, főleg a réteges dolgokat. Trifle és a Gordon Ramsey féle Shepherd’s Pie bármikor jöhet. Persze, amikor én főzöm, csalok. Hamis Shepherd’s pie Ha lehetne itthon egyszerűen bárányt beszerezni, akkor isten bizony vennék. De nincs, ezért sovány disznóhúst vettem. A hagymát felkockáztam, olíva olajon megfuttattam. Dobtam rá két gerezd fokhagymát, átkevertem, majd ment a hús, úgy 30 dkg és egy reszelt répa, némi felszeletelt halványító zeller. Só, bors, kakukkfű. Vörösbor. Amikor a hús megpuhult, tettem hozzá egy kis doboz paradicsompürét. Délről maradt krumplipüré, tettem hozzá két tojást és némi parmezánt. Tűzálló tálba rétegeztem: hús, krumpli, tetejére sajt és addig sütöttem, amíg a sajt megpirult. Trifle Trifle-t készíteni a világ legegyszerűbb, de leghosszadalmasabb dolga. (Na jó, az egyikben túloztam.) Egyes, eredetinek mondott recept szerint egy nagy tál aljába piskótát kell tördelni és meglocsolni valamilyen alkohollal, javasolt a cherry és a brandy keveréke, illetve felmelegített és felhígított lekvárral. Én jobban kedvelem azt a változatot, amikor a tál aljára tördelt babapiskótát valamilyen gyümölcs ízű kocsonyával öntöm le és hagyom megdermedni. (Zacskós gyümölcskocsonyához némi alkoholt is teszek.) Bármelyik legyen is az első réteg, a következő a mindig a gyümölcs lehetőleg friss, és lehet málna, szeder, banán, magozott meggy vagy cseresznye is). Erre jön a kihűlt tejsodó – tojássárgáját némi vanília esszenciával és cukorral elkeverem, teszek hozzá egy kis tejet és egy kanál lisztet, majd a keveréket a forró tejhez öntöm és felforralom. A tojásokhoz először egy kanál forró tejet teszek és gyorsan elkeverem, amikor a tojásos cucc is forró, bele lehet önteni a tejbe – vagy vanília puding, majd a tejszínhab réteg. Néhány óra a hűtőben, majd a végén csokireszelékkel a tetejére.