A citromos joghurt nagy kedvencünk. Most bapiskótával rétegeztük, aszalt gyümölcsökkel turbóztuk, hogy remek desszert legyen délutánra.
Hozzávalók: kb. 30 db babapiskóta (vastag fajta legyen, olyan, amelyik nem ázik el egy pillanat alatt) 2 nagy pohár (2 x 500 g) natúr joghurt 5 dl tejszín 1 evőkanál házi vaníliás cukor (vagy 1 zacskó) 2 citrom 1 lime kb. 5-7 dkg porcukor (ízlés szerint) 1 evőkanál kandírozott citromhéj 1 kiskanál kandírozott narancshéj 1 evőkanál aszalt vörösáfonya A joghurtot összekeverem a tejszínnel, a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom valamint a lime kifacsart levével. Ha bio és kezeletlen a citrom és a lime, akkor egy kis héj is mehet bele. A krém tökéletes. ha olyan az íze, mint gyerekkorunkban a citromos joghurthabnak. Citromos, könnyű, de nem savanyú. Egy tál aljára babapiskótát teszek, meglocsolom a joghurtos tejszínnel, megszórom egy kevés kandírozott citromhéjjal, majd megint jön a babapiskóta és folytatom a rétegzést. Fontos, hogy a tetején krém legyen. Megszórom kandírozott narancshéjjal és aszalt vörösáfonyával és hűtőbe teszem. Babapiskótától függ, hogy mennyit kell pihentetni, a legbiztosabb ha egy egész éjszakát a hűtőben van, de legtöbbször 3-4 óra múlva már ehetik az olyan türelmetlenek, mint én.