Nincs benne liszt, olaj vagy vaj és cukor is alig, viszont van benne banán, zabpehely és mandula. Könnyű és nagyon finom.
Banános-zabpelyhes-mandulás muffin
Hozzávalók: 20 dkg apró szemű zabpehely 10 dkg mandula 1 csomag sütőpor (helyettesíthető szódabikarbónával, kb. 1/3 teáskanálnyi kell belőle) 1 csomag vaníliás cukor késhegynyi őrölt szerecsendió 3 késhegynyi őrölt fahéj 1 evőkanál cukor 2 tojás 3 érett banán 1 dl tej néhány kiskanál darált csoki*
A száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a durvára vágott mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót összekeverem.
Egy másik tálban a megpucolt banánokat villával összenyomkodom, hozzákeverem a két tojást és az 1 dl tejet.
A banános-tejes-tojásos keveréket a zabpelyhes keverékre öntöm és alaposan összekeverem.
Muffin formába adagolom (12 db-ra elegendő ez az adag).
*Dani kedvence a csokis joghurt, amit úgy készítek, hogy jófajta étcsokit forgókéses aprítóban feldarabolok, majd a natúr, görög joghurtba teszek néhány kiskanállal. Nem minden reggel darálok csokit, hanem időszakonként, hogy reggel ezzel már ne kelljen pepecselni.
A kiadagolt muffinok tetejét megszórom a “darabos csokiporból”.
180 ºC fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Reggelire, tízóraira és uzsonnára is remek, de akkor is nagyon jól esik, ha valami édeset ennék.