Igazi reggeli lakoma: pirított kiflikarika házi készítésű, rozmaringos pulykamáj pástétommal és friss paradicsommal a kertből. A rozmaringos pulykamájkrémet nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul előző nap meg kell csinálni, így reggel csak a paradicsomokat kell leszedni és a kiflikarikákat egy serpenyőben megpirítani. Májkrém készítésére nem csak azért érdemes rá vállalkozni, mert így biztosak lehetünk benne, mit eszünk, hanem azért is, mert sokkal finomabb, mint a bolti változat. Hozzávalók: 60 dkg pulykamáj 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma nagy csipet jódozott, tengeri só 1-1,5 deci olaszrizling 10-15 levél friss rozmaring (rövid ág levelei) 5 dkg vaj bors 1 evőkanál olíva olaj Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinsztelem az olíva olajon. Amikor a hagyma üvegessé vált, rá teszem a megpucolt, felkockázott pulykamájat. Kevergetve sütöm, amíg a máj kifehéredik. Ráöntöm a fehér bort és 15-20 percig fedő alatt párolom. Ezután addig főzöm, amíg a szaftja a felére csökken. (A biztonság kedvéért egy nagyobb darab májat elfelezek és megnézem, hogy átfőtt-e. Nem szabad véresnek maradnia.) Leveszem a tűzről, megsózom és az egészet (szafttal, májjal) még forrón botmixerrel krémesítem. Beleszórom az apróra vágott, friss rozmaringot (friss majoránnával vagy zsályával is készíthető) és hozzá teszem a felkockázott vajat. Az egészet addig keverem, amíg a vaj elolvad. Csinos tálkába pakolom, megvárom, amíg kihűl, és asztalra kerülésig letakarva hűtőbe teszem. 50-60 deka májnál többet csak akkor érdemes venni, ha sokan vagyunk, egyébként a nagy adag májkrém napokig kitart. Pontos eltarthatóságát nem tudom, mert nálunk pár nap alatt mindig elfogy, főleg nyáron, amikor van friss paradicsom és paprika.