Kissé macerás a falatnyi darabokra vágott csirkemellet egyenként bundázni, de megéri a meló, mert a végeredmény eszméletlenül finom.
A csirkefalat Hozzávalók: csirkemell liszt tojás só bors olaj a sütéshez A csirkemellet nagyobb falatokra vágom, összekeverem a sóval, borssal, majd lisztbe, felvert tojásba, majd ismét lisztbe forgatom. Forró olajban aranybarnára sütöm. A kínai büfék hasonló ételeihez képest az arányok mások (és szerintem sokkal jobbak): a bunda vékony a húst sok és omlós. Ezután jön a ragacsosság. Többféle módszer van, én ebből a videóból tanultam meg hogyan is működik a ragacsos “kéreg”:A kedvenc és (szerintem) legjobb ragacs Hozzávalók: balzsamecet nádcukor édes chiliszósz Kb. 2 evőkanálnyi balzsamecethez teszek 1 evőkanálnyi nádcukrot és 6-7 evőkanál édes chiliszószt. Felforralom, besűrítem, beleteszem a kisült csirkefalatokat, majd addig kevergetem, amíg a szósz a csirkére tapad. A gyerekeimnek pucéron is hagytam néhány csirkemell falatot, de miután megkóstolták a ragacsos változatot is, azt ették. Az ebéd végén a nagyobbik fiam megkérdezte, hogy mi ez a nagyon finom máz a húson. Az összetevők hallatán kicsit csodálkozott: cukor került a húsra és olyan ételt evett, amiben van chili, de végül kijelentette, ragacsos csirkét bármikor csinálhatok. A szószban az a legjobb, hogy bátran variálható – aki egyet már készített, az összeset tudja – illetve nem bonyolult felnőtt és gyerek verziót csinálni, csak két serpenyő kell hozzá. A ragacsos kéregbe mehet még: ketchup paradicsompüré méz (nádcukor helyett vagy mellé) rizsborecet (balzsamecet helyett) gyömbér (friss vagy őrölt is) fokhagyma (de ne égesd el) szójaszósz őrölt koriander vagy citromfű chilipehely (vagy bármilyen fűszer, amitől csípős lesz) és ahogy a videóban látható, lehetnek egészen más variációk is pl. bbq szószos is. Érdemes kísérletezni és megtalálni a család kedvencét! És ha megvan, írjátok meg kommentben!