Amíg a zöldborsócsírákat nevelgettem, rengeteg ételt elterveztem, ám ez a quinoa salátát egy hirtelen ötlet és egy új szenvedély szülte.
Miután rájöttem, hogy szeretem a quinoát és a quinoa salátát, készítenem kellett egyet a frissen felnevelt zöldborsócsíráimmal is.
Quinoa saláta zöldborsócsírával
Hozzávalók: 100 g quinoa 1/4 citrom leve 1 evőkanál olíva olaj 2 szál újhagyma 2 nagy csokor zöldborsócsíra 1 kis csokor bazsalikom 1 evőkanál szezámmag só
Quinoa elkészítése
A quinoát forró vízben átmosom, majd forrásban lévő vízben 9 percig főzöm. Amikor szétnyíltak a quinoa szemek, leszűröm, hideg vízzel átmosom, majd a szűrőben hagyom leszáradni. Így nekem se a fehér, se a háromszínű quinoa nem lesz keserű.
Quinoa saláta
A zöldborsócsírát megmostam és lecsepegtettem.
A szezámmagot forró serpenyőben aranybarnára pirítottam.
A citrom levét összekevertem az olíva olajjal és sóval. Belekevertem a felkarikázott újhagymát, a quinoát, a zöldborsócsírát és a nagyobb darabokra tépett bazsalikomleveleket és a pirított szezámmag nagyját. Alaposan összekevertem, majd rászórtam a maradék pirított szezámmagot.
Remek vacsora lett!