A kalóriát számolgatók kattintsanak gyorsan tovább, ez nem egy diétás-gyümölcsös desszert. Aki viszont gyorsan enne valami télfelejtő finomságot, az most rögtön próbálja ki.
Egyszeri kalandnak indult, lekváros amerikai palacsinta helyett, de bizonyos édesszájú és banánrajongó lakótársak nem hagyták feledésbe merülni a dolgot. Mintegy jelzésértékkel ma is megjelent egy újabb kiló banán a konyhámban, én meg értek a finom utalásokból. Hozzávalók: 1,5 dl tej 1 tojás 3 dkg vaj 1 közepes banán 10 dkg liszt 2 evőkanál barna cukor 2 evőkanál holland kakaópor fél evőkanál sütőpor fél kiskanál só a csokiszószhoz: 10 dkg étcsoki 1 dl tej opcionálisan egy löttyintésnyi rum, konyak vagy gyümölcslikőr A vajat, a banánt, a tojást és a tejet botmixerrel összepépesítem, majd hozzáöntöm a másik tálban összekevert száraz hozzávalókhoz; az egészet csomómentesre elkeverem. A vékonyan kivajazott palacsintasütőbe egyszerre 4×1 evőkanálnyit teszek a sűrű masszából, alacsony lángon a kis korongok mindkét felét pár perc alatt készre sütöm. Közben vízfürdő fölött összeolvasztom a csokit és a tejet (ínyencek egy kis alkoholt önthetnek a csokiszószhoz), és bőven meglocsolom vele a kész palacsintákat. További banánokkal vagy más feldarabolt gyümölccsel is ér turbózni az élményt. Hidegen és melegen is jó – dekadens hétvégi reggelinek, meglepetés-desszertnek, férj- és gyerek-motiváló jutalomnak, vagy csak úgy. A fenti adagból kanálmérettől függően kb. 16 kis palacsinta lesz.