term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:34689
category_91

Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény

Myreille - Publikálva:

A nagymamám remek kapros-túrós lepényeket sütött és ezeket a lepényeket gondoltam tovább póréhagymával, cukkinivel, kapor nélkül…

hagymasturoslepeny01

Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény (Fotó: Myreille)

A kiflik tésztája tökéletes sós lepényekhez, pizzákhoz. A póréhagymás-cukkinis-túrós lepény tulajdonképpen sajt nélküli pizza és trendin focaccianak is nevezhetjük. Hozzávalók (3-4 tepsinyi lepényhez): 1 kg liszt 1 csomag (7 g) száraz élesztő (7 g szárított élesztő 25 g friss élesztőnek felel meg) 6 dl langyos víz 2 evőkanál cukor 1,5 teáskanál só 2 evőkanál (kukoricacsíra) olaj 2 póréhagyma 2 cukkini 500 g túró 1 kis pohár tejföl Kelt tésztát gyúrok: A lisztet egy tálba öntöm, közepébe egy mélyedést csinálok és oda öntöm az élesztőt, a cukrot, a langyos vizet és 1 evőkanál olajat. Kanállal kezdem el keverni, majd megsózom és addig keverem a kanállal, amíg tudom, majd addig gyúrom kézzel, amíg a kezem tiszta lesz. Ekkor a tészta szép, selymes. Konyharuhával letakarom és fél órát hagyom kelni. Amíg a tészta kel, a póréhagymát megmosom, felkarikázom és 1 evőkanál olajon megdinsztelem. Hagyom kihűlni. A tésztát átgyúrom és 4 gombócra veszem. Én a vékony tésztával szeretem, ám aki a vastagabbra esküszik, csak 3-ba ossza. A gombócokat kinyújtom, megkenem tejföllel, majd póréhagymával. Ráteszem a vékonyra karikázott cukkinit és a cukkinik közé túrót szórok. Mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol 20-25 perc alatt készre sül. Cukkiniből nem szabad túlrakni és a tejfölözést se kell túlzásba vinni, mert elázik a tészta. Langyosan és hidegen is finom!
hagymasturoslepeny02

Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény (Fotó: Myreille)

hagymasturoslepeny03

Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra