Nem terveztem süteményt, de ahogy a maradékokat vettem számba – szikkadt kalács, magozott-cukrozott meggy, két tojás -, adta magát a kalácspuding.
Hozzávalók: 25-30 dkg kalács 2 tojás 15 dkg cukor 6 dl tej 2 csomag vaníliás cukor vaj a tepsi kikenéséhez és egy vékony szelet a kalácspuding tetejére csészényi magozott meggy A kalácsot felszeletelem és egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatom. A tojás habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntöm tejjel. A tejes keveréket a kalácsra öntöm és legalább 10 percig állni hagyom. A kalácsot kanállal a tojásos-tejes keverékbe nyomkodom. Vékony szelet vajat (kb. 1 gramm) kis kockákra vágok és a kalácsok tetejére teszem. A lecsepegtetett meggyet a kalácsok tetejére szórom, majd az ujjammal kicsit beljebb tessékelem. Szerintem úgy jó, ha a meggy nem csak a tetején van, hanem mindenhol. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Langyosan és hidegen is nagyon szeretem.