Hozzávalók:
25-30 dkg kalács
2 tojás
15 dkg cukor
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
vaj a tepsi kikenéséhez és egy vékony szelet a kalácspuding tetejére
csészényi magozott meggy
A kalácsot felszeletelem és egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatom.
A tojás habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felöntöm tejjel.
A tejes keveréket a kalácsra öntöm és legalább 10 percig állni hagyom. A kalácsot kanállal a tojásos-tejes keverékbe nyomkodom. Vékony szelet vajat (kb. 1 gramm) kis kockákra vágok és a kalácsok tetejére teszem.
A lecsepegtetett meggyet a kalácsok tetejére szórom, majd az ujjammal kicsit beljebb tessékelem. Szerintem úgy jó, ha a meggy nem csak a tetején van, hanem mindenhol.
180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Langyosan és hidegen is nagyon szeretem.
Nyári estékre: meggyes kalácspuding (Fotó: Myreille)