Izgalmasan (és viccesen) találkozott az ázsiai és a francia konyha a pulykacomb miatt a konyhámban. A fiaim szerint mindig ilyet főzzek.
A pulykacombot jó sokáig kell főzni, hogy igazán omlós és finom legyen, tehát tökéletes alapanyag a pörkölthöz, viszont a magyaros ízvilág helyett inkább az ázsiai ízek felé vittem el a ragut. A piacon nagyszerű, de már nagyobb újkrumplikat kaptam, így adta magát, hogy kevés sóval, tejszínbe süssem meg, a húshoz pedig azt az ázsiai fűszerkeveréket használtam, amit Párizsból kaptam. Az összetevők listája és sok-sok kóstolás után az alábbi összetevőkből lehet ugyanezt az ízvilágot létrehozni valódi alapanyagokból nátrium glutamát nélkül. Nekem életbevágóan fontos volt, hogy fűszerkeverék nélkül is reprodukáljam, mert a fiaim ragaszkodtak hozzá, hogy ez az étel rendszeresen asztalra kerüljön. Pikáns, ázsiai pulykaragu Hozzávalók: kb. 1 kg pulykacombfilé 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál mogyoróvaj 1 teáskanál szezámpaszta 1 teáskanál piros paprika késhegynyi csili 1/4 teáskanál fahéj só olaj 1 evőkanál szójaszósz A pulykaragu úgy indul, mint egy pörkölt: a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát olajon megdinsztelem, rádobom a húst, meglocsolom szójaszósszal, fehéredésig kevergetem. Megszórom a fűszerekkel, beleteszem a mogyoróvajat és a szezámpasztát, alaposa átkeverem, felöntöm vízzel és fedő alatt 1,5 óra alatt puhára főzöm. Utólag még lehet ízesíteni, főleg a csípősségén. Mivel nálunk a gyerekek is eszik, ezért kevés chilit teszek be, éppen csak annyit, hogy pikáns legyen. Krémes burgonya 4-5 nagyobb burgonya 2 dl tejszín só vaj Tűzálló tálat kivajazok. A krumplit felkarikázom és a tálba teszem. Megsózom, meglocsolom tejszínnel, ráteszem az edény fedelét és 180 fokos sütőben kb. 45-60 perc alatt megsütöm. A ragukhoz a rizst általában jobban szeretem, de ez a burgonya ezzel a fűszeres pulykával egyszerűen tökéletes.