“Ezer éve” ki akartam próbálni a paradicsomos galette-et és nem csalódtam, éppen annyira egyszerű és éppen annyira finom, hogy más kaja ezen a nyáron nem is nagyon érdekel.
Hozzávalók: A tészta: 20 dkg liszt nagy csipet só 6 dkg puha vaj kb. 2-3 cl hideg víz A lisztet összekeverem a sóval, majd a vajjal elmorzsolom és végül kevés hideg vízzel tésztává gyúrom. Kinyújtom. A töltelék: 5-8 paradicsom (én kecskeméti, ökörszív és San Marzano paradicsomokat használtam) olíva olaj só oregano A paradicsomokat fél centi vastag szeletekre vágtam, majd átfedés nélkül a tésztára fektettem. Picit megsóztam, vékonyan meglocsoltam olíva olajjal, megszórtam oreganoval, majd 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) 35 perc alatt készre sütöttem. Olyan, mint egy paradicsomos szendvics vagy bruschetta, csak százszor finomabb! Ui: Nem kell aggódni, a paradicsom nem áztatja el a tésztát! Ropogós lesz az alja is!