A pasi Giorgio Locatelli és a minap belefutottam egy főzőműsorába. Emberem csak fél szemmel követte az eseményeket, de amikor igen nagyokat nyelt, elhatároztam, megfőzöm neki a tésztát szalonnával, paradicsommal és parmezánnal. Az eredeti recept igen olaszos, pancettával és pecorinoval készül. Kicsit magyarosítottam. Miért vennék pancettát, amikor van nekünk jó kis szalonnánk? Abból is remek mangalica szalonnát vettem, feldaraboltam és elkezdtem kisütni a zsírját. Ment utána a felkarikázott újhagyma és a felkockázott paradicsom. Igazi paradicsom anyu vidéki kertjéből. Nem szépségdíjas, de nagyon finom. Só, bors és Giorgio Locatelli ötlete nyomán babérlevél. Addig főztem, amíg besűrűsödött. A babérleveleket kikukáztam. Közben a spagetti is kifőtt, beleforgattam a mártásba, a tányéron pedig parmezán került a tetejére. A 2 személyes adagot 10 dkg szalonnából, 3 szál újhagymából, 5 nagy paradicsomból és 3 babérlevélből készítettem.